EINDHOVEN - Feyenoord is de winnaar van de Johan Cruijff Schaal. De winnaar van de KNVB-Beker won in Eindhoven na strafschoppen van landskampioen PSV. De zeer enerverende finale was na negentig minuten op 4-4 geëindigd.

Noa Lang,die vorig jaar het enige doelpunt maakte tegen Feyenoord in de strijd om de JC-schaal, zette PSV al snel op voorsprong. Na een uitstekende pass van Bakayoko rondde hij onberispelijk af. Feyenoord kreeg na een overtreding op Zechiël een penalty die Gimenez koel verzilverde. Een handvol minuten later was het weer raak voor de Rotterdammers toen Gimenez na een knappe actie op links Nieuwkoop een niet te missen kans bood.

De tweede helft was nog geen drie minuten oud toen De Jong na een voorzet van Tillman simpel kon binnenschuiven. Lang bleef het niet 2-2, want Gimenez mocht nog eens aanleggen vanaf 11 meter nadat hij bij een counter door Benitez werd neergehaald. Weer kwam PSV langszij via Til, die net als aangever Driouech nog geen minuut in het veld stond toen hij van dichtbij doel trof. Feyenoord kwam voor de derde voor, via Milambo,maar verspeelde die voorsprong weer: Wellenreuther vloerde Til en De Jong benutte de penalty.

In de strafschoppenserie scoorden vier Feyenoorders (Geertruida, Ueda, Hancko, Ivanusec) en misten Bakayoko (redding Wellenreuther) en Til (over) namens PSV.