GIRONA - Feyenoord heeft voor het eerst in 22 jaar weer eens een uitwedstrijd in de Champions League gewonnen. Op bezoek bij Girona wonnen de Rotterdammers in een soms rommelig, maar evenwel zeer enerverend duel met 2-3.


Feyenoord zette vanaf het begin druk, maar Girona kwam er combinerend meestal onderuit. Kansjes waren er voor Milambo en Ueda en Tsyhankov miste kansen voor de thuisploeg, waarna López scoorde uit een door Bueno slecht verwerkte corner. Timber kopte via Herrera al snel de gelijkmaker in en Milambo strafte balverlies af van López. Ueda liet, na geklungel van Cazzaniga, de kans op een marge van twee onbenut. De Japanner miste vanaf de stip, en de keeper kon zo zijn fout kon herstellen.

Het bleef levendig en onvoorspelbaar, want Ueda miste nog een grote kans en aan de overkant werd een goal van Vander Beek afgekeurd. Vervolgens faalde ook Miovski namens Girona vanaf elf meter. Wellenreuther tikte de penalty uit de hoek. Feyenoord moest terug en hield het niet droog. Invaller Danjuma vond Van de Beek die van dichtbij scoorde. De gelukkigste won alsnog en opnieuw kwam de hulp uit onverwachte hoek, want nu was het Krejci die de bal zijn in eigen doel werkte: 2-3.