OSS - Bij de start van de competitie in de Keuken Kampioen Divisie is het gedegradeerde Excelsior onderuit gegaan bij TOP Oss. De ploeg van de nieuwe trainer Sjors Ultee zegevierde in eigen huis met 3-1.

Hoewel Excelsior jeugdinternational Calvin Raatsie haalde om de naar NEC vertrokken aanvoerder Stijn van Gassel te vervangen, kreeg Pascal Kuiper de voorkeur bij Excelsior onder de lat. De jonge sluitpost stond al onder contract op Kralingen, maar wist bepaald niet te overtuigen bij de seizoensstart. De degradant uit Rotterdam begon nog uitstekend, Richie Omorowa maakte al na zeven minuten van buiten de zestienmeter op fraaie wijze het openingsdoelpunt.

De tweede helft was net op gang toen het echter compleet mis ging en zo maakte TOP Oss twee goals zonder dat Kuiper in zijn doel stond. Eerst kwam de sluitpost uit, was te laat, waarna de net ingevallen Giovanni Korte simpel kon scoren. Een paar minuten later kwam Kuiper wéér uit zijn doel. Ditmaal was de terugspeelpass van Django Warmerdam te kort en vloog de bal opnieuw in het lege Excelsior-doel. Het waren deze verdedigende missers, gecombineerd met het om zeep helpen van grote kansen, die Excelsior de das om deden in Oss, waar de thuisploeg in blessuretijd uit een spelhervatting via Tijmen Wildeboer nog een derde goal maakte.