Tijdens de lintjesregen krijgen Rotterdammers die zich inzetten voor de samenleving een onderscheiding uit naam van de Koning. Het gaat om mensen die jaren hard hebben gewerkt voor anderen, vaak naast een vaste baan en op vrijwillige basis.
Taboe doorbreken
Bijvoorbeeld mevrouw Summerville die zich inzet voor mensen met hiv of aids binnen de Surinaamse gemeenschap. Daar is de ziekte nu vaak nog een taboe. Met haar stichting Het Rode Lint organiseert ze onder meer activiteiten voor kinderen en volwassenen met hiv. Door het leven met deze ziekte bespreekbaar te maken, probeert mevrouw Summerville eenzaamheid en armoede tegen te gaan.
Dorps- en wijkraden
Meneer Oosterlee ontving een lintje voor zijn inzet in Rozenburg, zowel op politiek vlak als in de kerk. Als voorzitter van de dorpsraad Rozenburg speelde hij onder meer een belangrijke rol bij de realisatie van de Blankenburgtunnel. Daarnaast is hij organist tijdens diverse diensten in de Adventskerk Rozenburg en de Protestantse kerk Rockanje. Ook wijkraadsleden Ann van den Berg-Klaassen (Hoek van Holland), Ton van Eijsden (Schiebroek), Bea van Raemdonck (Prins Alexander) en Goof van der Stoep (Heijplaat) ontvingen vrijdag een lintje voor onder meer hun inzet als lid van hun wijkraad.
Zomercarnaval
Ook juryvoorzitter van het Zomercarnaval, mevrouw Kenter, kreeg een lintje opgespeld. Zij zet zich al 25 jaar in voor het Zomercarnaval als jurylid. Daarnaast pakt ze binnen diverse sportverenigingen verschillende taken en rollen op en is ze betrokken bij de Roparun en de Sportspullenbank.
51 lintjes
In totaal werden 27 mannen en 24 vrouwen onderscheiden. De burgemeester reikte 40 keer Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit, 10 keer Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en 1 keer Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Weten wie er allemaal een lintje kregen? Kijk op rotterdam.nl/lintjesregen. Meer weten over de Koninklijke onderscheidingen? Dat leest u op: op rotterdam.nl/onderscheidingen.