Rotterdam - De politie hield dinsdag 6 juli vier verdachten aan die in verband worden gebracht met verschillende gewelddadige straatroven en overvallen in de maanden maart, april, mei en juni. De verdachten van 15-17 jaar zijn bijna allemaal woonachtig in de Beverwaard, het gedeelte van Rotterdam waar ook de meeste straatroven plaatsvonden. De politie doet verder onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit.

In de maanden maart, april, mei en juni van dit jaar kreeg de politie verschillende meldingen van slachtoffers die via social media waren ingegaan op bijvoorbeeld het verkopen van lachgas of exclusieve sneakers. Zodra de slachtoffers aankwamen op de afgesproken locatie werden zij opgewacht en bedreigd of mishandeld om hun geld af te geven. Bij twee incidenten ging het er nog gewelddadiger aan toe en werd ook bij geschoten. Er raakte niemand gewond maar de impact op de buurt is enorm.
 
Gezien dezelfde werkwijze en de locaties waar deze reeks incidenten plaatsvond, verbond de politie deze aan elkaar. Goed recherchewerk leidde afgelopen week naar de vier jonge verdachten. Zij werden dinsdagochtend in hun woning aangehouden door het Arrestatie Team, dit gezien de aard van de delicten. Ook werden hun woningen doorzocht, daarbij werden verschillende vuurwapens en goederen die mogelijk gestolen zijn, aangetroffen. Het onderzoek naar deze gewelddadige incidenten gaat verder en meer aanhoudingen sluit de politie niet uit. 
 
Eerdere aanhoudingen
Naar aanleiding van een zeer gewelddadige straatoverval zondag 9 mei op de Houdringeweg waarbij ook werd geschoten, hield de politie in mei al twee verdachten 16 en 17 (nu 18) aan. Zij zitten nog vast en worden ook in verband gebracht met dit onderzoek. 
 
Getuige of slachtoffer?
Het onderzoek is nog steeds in volle gang. De politie komt dan ook heel graag in contact met mogelijke slachtoffers die nog geen aangifte hebben (durven) doen. Ook wanneer u meer weet over deze reeks incidenten of getuige bent geweest maar dit nog niet gemeld hebt bij de politie vraagt de politie u contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844 of onderstaand tipformulier. Anoniem kan natuurlijk ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
 
Internetoplichting, trap er niet in!  
Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Trap er in zo’n geval niet in en doe aan prijsvergelijking. Probeer daarnaast zoveel mogelijk te kopen en verkopen via de bekende verkoopplatforms en check iemands gegevens op referenties. Dit zegt niet altijd alles dus spreek altijd af op een locatie waar ook andere mensen zijn en wees alert.